Krystalbolden
et af de eventyr, som tue fortæller i bogen “tudsen Tue”
Prinsessens er det eneste barn på hele slottet. Men hun har sin krystalbold at lege med. En dag har krystalbolden ikke hørt efter. Den hopper ud gennem parken, ned til den mudrede mose, hvor brønden står. Hernede vil kongen ikke have, prinsessen kommer. Bolden plobber ned i vandet og er væk. Men så er der noget, der siger KVÆK…
Forestillingen bygger på Grimms Jernhenrik og Frøprinsen, og er et af de mest udbredte folkeeventyr i verden: Eventyret om pigen, der kysser tudsen, til den bliver en prins. Handler om venskab, rummelighed og inklusion. At venskab gør selv den grimmeste skrubtudse til en smuk prins. Forestillingen er på én gang morsom, sanselig og rørende, og den benytter sig af co-creation ved at inddrage børnene undervejs.
Klip fra forestillingen, da den spillede i en længere version på H. C. Andersen festivalen i 2018. Her kan du få et indtryk af, hvordan Anette Jahn involverer børnene med krop og stemme undervejs.
Fakta om forestillingen:
Manuskript og performer: Anette JahnScenografi: Mette Munk Lammers og Måle Fortælleteater
Instruktion: Ellen Dahl Bang
Inkl. undervisningsmateriale.
Det er muligt at søge Statens Kunstråd om støtte til forfatterhonorar. Spørg gerne Måle Fortælleteater om hjælp.
Undervisningsmateriale
Til bogen Tudsen Tue har jeg udviklet et undervisningsmateriale med 7 opgaver, som man kan arbejde med, mens bogen læses højt. 4 af opgaverne er relevante for dem, som kun har oplevet denne forestilling:
Teater-sangleg til eventyret Krystalbolden
Sangleg til eventyret Krystalbolden
Natur og teknik om skrubtudser
Billedkunst - Skab jeres egne skrubtudser







Drama workshop
Der kan bookes en fortælleworkshop efter forestillingen for en enkelt stue eller klasse. Sammen dramatiserer vi os gennem hele eventyret, så børnene selv får lov at blive en del af historien. Vi skal lege med prinsessens krystalbolde, blive venner med hendes skrubtudser og lave teater med eventyrslag. På den måde digter vi videre på eventyret.
Til workshops i forbindelse med familieforestillinger er der max 50 deltagere, og her laver vi også eventyrmassage. Til workshops med institutioner er der max 20 deltagere, og de voksne får link med hjem til forestillingens undervisningsmateriale, så legene kan fortsætte derhjemme.
Det siger folk…
“Forestillingen kan i den grad anbefales! Anette er en fantastisk historiefortæller og workshopleder, og har i den grad humor, som rammer både børn og voksne. Der var mange gode grin undervejs, men også stunder med stor spænding og tårer i øjenkrogene. En velkendt historie kommer til live på en helt nye måde, og vi har genbestilt forestillingen flere gange.”
PR-materiale
Ønsker du at hente billedmateriale til denne forestilling, som du kan bruge til markedsføring, så kan du hente en samling her.